Browsing Category

Hundeliv

Hundeliv

Sådan får du din hund til at kunne lide dig endnu mere

30. september 2019

Hunden er menneskets bedste ven. Sådan er det og enhver person, der har prøvet at have en hund som kæledyr på et hvilket som helst tidspunkt i livet, vil helt sikkert kunne skrive under på, at dette er den måde som hunden opfører sig på – den elsker sin ejer, og vil gøre alt for, at de har det så godt som muligt.

Det er derfor vigtigt at tænke over, hvad man kan gøre den anden vej tilbage; hvad du kan gøre som hundeejer for at din hund har det så godt som muligt, og at den kommer til at elske dig endnu mere.

Derfor vil vi her kigge på nogle af de følgende muligheder:

  • Du kan snakke noget mere med den.
  • Du kan lave nogle flere lege med den.
  • Du kan gå et par ture med den oftere
  • Du kan lade den sove i din seng hos dig.

Lad os prøve at se lidt mere på, hvad man kan gøre.

Snak med den

Snak med din hund. Det lyder simpelt, og det er det sådan set også, men du skal huske at snakke med din hund. Ganske rigtigt kan din hund ikke forstå noget af det, som du siger til den, men bare det at den kan mærke, at du prøver at komme i kontakt med den, gør den ekstra glad, og får den helt sikkert til at logre med halen.

Hvis du ikke ved, hvad du skal sige til din hund, kan du prøve at tænke over, hvad du ville snakke med et menneske om. Du kan fx også fortælle den et par dårlige jokes eller lignende.

Lav lege med den

Leg med den når du har tid. Det behøver ikke at være mere end at kaste en bold til den eller lignende. Bare det at du aktiverer den gør, at den har det godt. Hvis du vil gøre din hund ekstra glad, så tag den med udenfor. Her kan du måske gå en tur med den eller gøre noget andet, hvor du fx finder en pind, og så kaster den, så den kan komme tilbage med den.

Hundeliv

Sådan vælger du de rigtige tyggeben til din hund

13. september 2019

Hvad skal jeg vælge til min hund? Det spørgsmål stiller mange hundeejere sig selv, når de står i dyreforretningen, og skal købe et lækkert tyggeben til deres bedsteven. Udvalget af tyggeben er stort, og derfor bliver det nemt et svært valgt at vælge tyggeben – i indlægget her gør vi klogere på, hvilke tyggeben der er gode for din hund.

Vælg et naturligt tyggeben

Det bedste du kan gøre for din hund, er at give den et råd kødben eller tørret kød. Mange tyggeben – som dem med knuder i supermarkederne – er som oftest en rest fra læderindustrien og et knapt så godt produkt at lade din hund tygge på.

Der findes heldigvis et vælg af alternativer til de billige fra supermarkedet – nemlig rå kødben og tørret kød som marvben, energistænger og politistave (ja, dem der er lavet tyrepenis).

Disse produkter er nemlig 100 procent naturlige og tørrede animalske produkter, som er uden tilsatte kemikalier. Derudover skal du sørge for at købe produkter fremstillet i Danmark eller vores nabolande – produkter fra Østeuropa er nemlig tvivlsomme i kvalitet, og du kan aldrig være helt sikker på, hvad du egentligt får.

En anden grund til at vælge rå kødben er, at kogte kødben har tendens til at splintre og blive til ren cement i hundens mave og tarme. Det vil du selvfølgelig gerne undgå, da det i værste tilfælde kan resultere i en aflivning af din bedste ven – og vil være en ganske tragisk oplevelse for jer begge!

 Så vælg nu endelig naturlige kødben, når du skal købe noget lækkert til din hund! Det bliver både dig og din hund mest glad for i længden.

Hundeliv

Alt du skal vide om tandskifte hos hvalpe

11. september 2019

Når hvalpen er mellem 4-6 måneder, begynder de blivende tænder at vokse frem. Det giver anledning til, at hunden får lyst til at bide i alt for at lindre smerterne og den medfølgende kløe. I indlægget her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du kan gøre for at undgå et hjem, der er bidt helt i stykker.

Hvalpen søger mere opmærksomhed

Når det er ved at være tid til, at din hvalp skifter tænder, udviser den følgende tegn på det:

  • Den bliver ekstra opmærksomhedssøgende.
  • Den udviser mere omsorgskrævende adfærd.
  • Den klynker, piber eller hyler.
  • Tænderne i munden bliver løse.
  • Tænderne falder ud (nogle gange med blod).

Det er meget forskelligt, hvordan hunde reagerer på tandskifte. Hos nogle hunde kan ejeren følge med i, at hunden skifter tænder, mens andre slet ikke bemærker det, da hunden ikke piber eller viser andre tegn på, at den er i gang med et tandskifte.

Giv din hund noget at tygge i

Når tænderne vokser frem, giver det som sagt meget kløende gummer. Din hund får derfor et ret stort behov for at tygge i ting. Sørg derfor for at hvalpen har adgang til gode og forskellige slags tyggeting, mens perioden står på.

Giv den gerne adgang til legetøj, der er udviklet specielt til at massere tandkød, da det lindre ubehaget hos din hvalp. Efterhånden som de permanente tænder vokser frem, stopper gummerne også med at klø.

Nogle gode ting at give den kunne være tyggeben, kong med frossent indhold, et frossent viskestykke med knude og frosne gulerødder.

Det er alt sammen ting, som er med til at lindre på de kløende gummer – og de skulle gerne hjælpe til med at undgå, at du får et hjem, der er helt bidt i stykker.

Hundeliv

3 gode aktiviteter til din hund

10. september 2019

Det er vigtigt at aktivere din hund, da det er en væsentlig del af at opdrage den. En glad og tilfreds hund er en hund, der får lov til at bruge sine sanser aktivt. Hunden har især en rigtig god lugtesans, som den meget gerne vil bruge. Så hvordan får du aktiveret din hund?

Giv din hund en toiletrulle

En rigtig god aktivitet for din hund er at give den en toiletrulle med godbidder i. For at gøre det svært for hunden, er et godt tip at folde enderne, så hvalpen eller den voksne hund skal arbejde for at få godbidderne ud af rullen. Brug gerne nogle ekstra gode godbidder, så hunden er ekstra motiveret for at få dem ud.

Giv den en godbid i vandet

En anden rigtig god aktivitet er at lægge en godbid i en plastikboks med låg på og kaste den ud i vandet. Her er det meningen, at hunden skal hente boksen og aflevere den tilbage til dig. Giv den en lækker godbid så snart den afleverer den til dig.

Du kan også gøre det, at du lægger en lækker godbid ned i en dyb skål. Det er hundens opgave at få fat i godbidden – du kan øge sværhedsgraden ved at hælde mere vand i.

Gem godbidder indenfor

Den tredje aktivitet du kan lave med din hund, er at gemme godbidder indenfor. Du starter med at kalde hunden til dig og får den til at sidde pænt. Læg herefter en godbid nogle meter bag den og giv den kommandoen ”søg”.

Når du har gjort det nogle gange, kan du øge sværhedsgraden ved at lægge godbidderne i et andet rum. 

Hundeliv

Gode tips til en god start med din hvalp

9. august 2019

Har du lige fået hvalp, og vil du gerne give den en rigtig god start på livet hjemme hos dig? Det er vigtigt, at dig og din hvalp får en god start på jeres tilværelse sammen. I indlægget her får du tre tips til, hvordan du og din hvalp kommer godt fra start.

Hvordan giver du din hvalp en god start hjemme hos dig?

Lad hvalpen være i din nærhed de første dage

Hvis du gerne vil være sikker på, at hvalpen hurtigt bliver tryg i dit hjem, skal du lade den være i din umiddelbare nærhed de første dage og nætter. Hvalpen kommer fra trygge omgivelser, hvor den har været sammen med både sin mor og søskende. Hjemme hos dig er den et ukendt sted helt alene.

Det kan derfor være en rigtig god ide at lade hvalpen sove ved siden af sengen, eller at du lægger dig på en madras det sted, hvor du gerne vil have, hvalpen fremadrettet skal sove. Det er det mindst stressende for både dig og hvalpen.

Det eneste du IKKE må gøre, er at lade hvalpen være alene om natten. Det resulterer i en hylende hvalp, der stresser både dig og hvalpen.

Giv hvalpen nogle gode oplevelser 

Når hvalpen kommer hjem til dig, er det vigtigt, at du hele tiden giver den små, positive oplevelser. Det kan være korte møder med venlige fremmede mennesker og hunde, en kort tur i naboområdet eller introduktion til stranden, hvor du bare lader den snuse og udforske.

De positive oplevelser som hvalpen får med miljø, mennesker og andre dyr danner grundlaget for dens grundlæggende trivsel som voksen. Lad dig derfor endelig ikke begrænse – men husk, det er en hvalp, så den bliver hurtigt træt og skal have tid til at bearbejde nye indtryk.

Hundeliv

En stimuleret hund er en afbalanceret hund

15. juli 2019

Det ligger i hundens instinkt at skulle aktiveres, og her er især mental aktivering meget vigtigt. En hund har behov for dagligt at bevæge sig over større områder og få lov til at arbejde med forskellige opgaver, som den kan bruge næsen og hjernen til. Hvis ikke den får mulighed for det, får du en hund, der kravler på væggene.

Meget motion nytter ikke

Det er en udbredt misforståelse, at meget fysisk motion gør en hund træt og stimuleret. Mange tror derfor fejlagtigt, at de løser problemer ved at gå lange ture med hunden.

Det eneste der sker ved at give den meget lange gå- eller løbeture er, at du får en hund, der har en god kondi og er i god fysisk form. Dog bliver den ikke mentalt stimuleret, og er derfor ikke nødvendigvis træt, når du kommer hjem fra gå- eller løbeturen.

Desuden sker der det, at jo mere fysisk motion du giver den, jo mere krævende bliver den. Det er derfor vigtigt, at har en god balance mellem fysisk og mental motion.

Undgå vild leg

Hvis du lærer din hund eller hvalp, at den skal lege vildt, hver gang I leger, får du en stresset hund. Det vil sige, at du får en hund, der er rastløs og urolig, når der ikke sker noget, og overdrevet i sin leg eller engagement, når der skal ske noget. Det vil i længden ende ud i, at du har en overstimuleret hund, som ikke kan finde ud af at slappe af.

Sørg derfor i stedet for at give den tilstrækkeligt med arbejdsopgaver. Giv den noget forskelligt aktivitetslegetøj, som den skal bruge tid på at løse eller få godbidder ud af.

Gå en tur i skoven eller på marker

En rigtig god aktivitet for din hund er at give den mulighed for gåture i skoven eller på marker. Her er der masser af dufte og mulighed for at udforske. Det er en rigtig god aktivering for din hund, og gør den både fysisk og mentalt træt, da den får mulighed for at bruge sin næse.

Hundeliv

Gode tips til opdragelse af din hund

18. juni 2019

Det er vigtigt for dig og din hunds samliv at give den en god opdragelse. Men hvordan gør man det? I indlægget her får du nogle gode råd om, hvordan du opdrager din hund, så I får det godt sammen.

Lær hunden at have tillid til dig

Det allerførste hunden skal have lært er, at den kan have ubetinget tillid til dig. Det er vigtigt for, at den kan have tiltro til, at du kan beskytte den i alverdens situationer. For at lære den det, skal du være en leder for din hund – forstået således at du giver den tryghed. Du skal derfor vise den, hvad den må og ikke må og for alt i verden rose den, når den gør det rette.

Lær hunden at være i kontakt med dig

Det er vigtigt, at du lærer hunden, at uanset hvad du gør den eller hvor du rører den henne, så sker der ikke noget. Start derfor allerede med at undersøge den på poter, i ørerne og ved halen mens den er hvalp. Kæl med den, når den er helt afslappet.

Gå dog roligt frem så den føler sig tryg ved berøringen og kontakten. Gentag gerne berøringerne flere gange om dagen i korte intervaller og sørg for at rose den efterfølgende.

Lær hunden ikke at tigge om opmærksomhed

Du skal hav daglig kontakt og flere timers samvær med din hund for at den trives. Men, hvis den løbende finder ud af, at den kan få opmærksomhed ved at opføre sig på en bestemt måde, vil den hen ad vejen oftere og oftere opføre sig sådan. Det kan med andre ord gå hen og udvikle sig til en plage.

Hunden skal lære, at den ikke altid kan få opmærksom – f.eks. hvis du sidder og spiser, laver mad i køkkenet eller har andre opgaver i huset, du skal klare. Du bør derfor ignorere den, hvis den begynder at tigge om opmærksomhed. Vend dig væk fra hunden, og hjælper det ikke, bør du gå væk fra den.

Den skal lære at aktivere sig selv, og at al anden aktivitet sker på dit initiativ. Afbryd derfor heller ikke din hund, når den beskæftiger sig selv med legetøj, tyggeben med mere.

Hundeliv

Sådan køber du det rette hundefoder til din hund

21. maj 2019

Ligesom mennesker har hunde også behov for at få den rette kost. Behovet for kost skifter i takt med hundens alder, størrelse og aktivitetsniveau. Vi ønsker alle sammen det bedste for vores firbenede ven, og derfor skal den naturligvis også have det rette foder. Lær her hvordan du vælger det rigtige foder til din bedsteven.

Køb kvalitetsfoder

Det bedste du kan gøre for din hund er, at du køber foder i god kvalitet til den. Som hvalp er det især vigtigt, at den får en nærende kost, så den vokser på bedste vis. Hundemaden skal helst indeholde essentielle fedtstoffer, den korrekte sammensætning af kulhydrater, fedt og protein.

Ved at købe kvalitetsfoder sikrer du, at din hund bliver sund og rask og minimerer risikoen for sygdomme.

Vælg foder efter størrelse

Når du skal købe hundefoder, skal du sørge for at være opmærksom på hundens størrelse. En mindre hund har ikke brug for lige så mange kilojoule som en stor hund, og det er vigtigt at tage hensyn til, når du køber foder.

Køb derfor foder der er målrettet hundens størrelse. På den måde sikrer du, at foderet er dimensioneret efter størrelsen.

Hold dig fra foder fra supermarkederne

Selvom det kan virke fristende at spare på hundefoderet, må du endelig ikke begynde på det, da det kan gå udover din hunds sundhed. Mange tror fejlagtigt, at foderet i supermarkederne er godt og nærende. Dog oplever mange hundeejere, at deres hunde udvikler allergier eller får en mat og kedelig pels – simpelthen fordi sammensætningen af kosten ikke er optimal.

Det bedste du kan gøre, er derfor at sætte dig godt ind i, hvilket foder din hund har behov for. Spørg gerne til råds hos dyrlægen eller i en dyreforretning.

Hundeliv

Tag hunden med på ferie

13. februar 2019

Når det endelig er blevet tid til ferie og alle glæder sig samvær og sol, går tankerne over på hunden som det næste. For hvad skal I gøre med den? Skal den blive hjemme eller i hundepension? Den skal ingen af delene, for den kan sagtens komme med, når I skal ud at rejse.

Hunden vil gerne være sammen med familien

Når du planlægger din næste ferie, er det vigtigt, du husker at tænke på, at hunden er en del af familien, og derfor også har det bedst sammen med jer. Kig derfor gerne efter sommerhuse eller ferieboliger både i Danmark og i udlandet, hvor det er tilladt at have hunden med.

Mange steder egner sig til hund

Uanset om I som familie planlægger at tage af sted på vandreferie, strandferie eller noget helt tredje, så er jeres hund en fantastisk følgesvend at have med – hvis I har børn, vil de også have stor glæde af, at I vælger at tage deres bedsteven med på ferie.

Du kan sagtens finde feriedestinationer i Europa, som I drømmer om at besøge, og hvor I gerne må have hun med. F.eks. er lande som Spanien, Italien, Tyskland og Østrig gode og populære rejsemål, når man gerne vil have hunden med på ferie.

Med andre ord behøver det ikke være en hæmsko for jer at have hunden med. Tværtimod vil det være til stor glæde for hunden såvel som hele familien.

Husk at sætte dig ind i reglerne

Inden du pakker hundekurven og hundefoderet, er det vigtigt, at du sørger for at sætte dig ind i reglerne omkring indførsel af hunde i udlandet, hundepas og transport. Når du har gjort det, er I alle sammen klar til at tage på eventyr som familie.

Rigtig god ferie jer og hunden!

Hundeliv

Kør-selv-ferie med din hund

30. november 2018

For de fleste er hunden en indgroet del af familien, og når resten skal på kør-selv-ferie, skal hunden naturligvis også med. Men når du og familien planlæggers årets ferie, er det nødvendigt at have styr på en række forhold, når familiens firbenede skal med til udenlandske himmelstrøg.

Sikkerhed i bilen

Når du skal have din hund med på kør-selv-ferie, er sikkerheden i bilen afgørende. Derfor er det en god idé både for din hunds og din egen sikkerhed, at den transporteres i et rummeligt hundebur. På den måde sker der ikke noget med hverken din familie eller hunden, hvis det bliver nødvendigt at bremse hårdt op under kørslen.

Det er en god idé at vænne din hund til buret, inden den skal med på ferie. Gør buret til en positiv ting ved at starte ud med at have den stående med lågen åben. Tving ikke din hund til at gå ind i den, men lad den tage det i sit eget tempo. På den måde forbinder din hund ikke buret med noget farligt, når I først spænder sikkerhedsselen på vej mod fjerne kyster.

Pas til din hund

Ligesom du og din familie skal din hund faktisk også have et pas, hvis turen går til udlandet. Har den ikke et europæisk pas, kan den ikke komme ind i andre lande – og så står I der med en hund, der bliver nægtet adgang.

Passet kan du købe hos dyrlægen. Men der kommer hele tiden ændringer i reglerne for oplysninger om vacciner og andet i passet, og derfor skal du huske at holde dig opdateret på reglerne på området.

Din hund skal vaccineres

Du skal altid konsultere din dyrlæge i forhold til vaccinationer til din hund, inden du rejser af sted med den til udlandet. Vaccinen skal nemlig overholdes i henhold til landets veterinære bestemmelser – og det gør du ved at få din dyrlæge til at dokumentere, at din hund har de rigtige vacciner i forhold til det pågældende land.

Vaccinationer er ikke bare vigtige for, at din hund overhovedet kan komme med over landets grænser – de er naturligvis også vigtige for dens helbred.

Forbered dig på en ferie med hund

Det her punkt er i virkeligheden det, du allerførst skal tage stilling til, inden du begynder at investere i vacciner, hundebure og -pas. For du skal nemlig gøre dig klart, hvad det vil sige at have hund med på ferie. Et er sikkert – det bliver en anderledes ferie, end hvis den ikke var med.

Derfor skal du huske på, at din hund også skal have noget ud af ferien. Du skal stadig gå tur med den dagligt – og det er ikke sikkert, at den og resten af familien har samme opfattelse af, hvad der er feriesjov. Det er ikke meningen, at hunden skal med på ferie for at sidde tilbage i familiens campingvogn.