Hundeliv

Gå ikke på akkord med kvaliteten af hundefoder

21. april 2022

Hunden er menneskets bedste ven – synes vi selv, men det er ikke altid sikkert, at vores hund deler den opfattelse. Ønsker du et godt forhold til din hund, bruger du samme trick, som når du vil gøre et godt indtryk på mennesker – du går gennem maven. Servér noget lækkert og næringsrigt til din hund, og så kan du godt regne med, den vil synes om dig. Hvad skal du se efter inden for hundemad?

Det rette hundefoder til hvalpe

Det er selvfølgelig godt at have in mente, hvad din hund har behov for af næring. Fx er hvalpefoder den rette løsning inden for hundefoder, når at du ønsker en foderblanding med alt, din families nye medlem skal bruge. Fx vil den slags produkter ofte være rige på proteinkilder, hvalpen har let ved at fordøje, så den kan blive stor og stærk. Desuden har de tit præbiotika, der giver en bedre fordøjelse.

Giv den voksne hund sund og lækker næring

En lidt ældre hund har brug for noget med et moderat fedtindhold, fibre, essentielle aminosyrer og naturlige kilder til B-vitamin. Nu har din hund ikke samme koncept om at spise for sundhedens skyld som mennesker, så du skal lige huske, at produktet faktisk også skal smage godt. Kyllingelever finder du i visse produkter, hvor det udover næringsværdi bidrager med lækker smag – i hundes opfattelse.

Fodr ikke din hund med allergener

Hunde kan få allergi ligesom mennesker, og i modsætning til mennesker så kan hunde ikke fortælle dig, at de får det dårligt af at spise et bestemt produkt inden for hundefoder. Af den grund er det værd at sætte sig ind i, hvilke ingredienser hunde ofte kan have eller udvikle allergi overfor. Det kan fx være ting som gluten i hvede og proteiner fra bl.a. mælkeprodukter samt okse- og også svinekød.

You Might Also Like