Hundeliv

Overvejer du at få hund? Dette skal du vide inden

25. februar 2023

Hunden er menneskets bedste ven og derfor er det ikke så mærkeligt, hvis du overvejer at anskaffe dig en. Der er tusindvis af danskere, som har en hund i deres hjem. Men det er ikke bare lige at få en hund, for det kræver et stort arbejde og meget tid at passe den korrekt. Hvis du overvejer at få hund, så læs med her og bliv klogere på nogle af de ting du skal vide inden.

Kosten til din hund

Når du får en hund, så skal den selvfølgelig have mad. Der er nogle madvarer, som din hund absolut ikke må få og dem kan du læse om her og blive klogere på. Det er madvarer som disse:

  • Frugt og grønt

  • Mejeri

  • Søde sager

  • Drikkevarer

  • Krydderier

Der er flere madvarer, som din hund ikke må indtage, men det kan du læse mere om på nettet.

Sørg for at få anskaffet det helt rigtige foder til din hund og dens race. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte nogle professionelle, som kan vejlede dig til, hvad der er bedst for din hund at få.

Tjek ved dyrlægen

Ligesom vi mennesker skal et smut forbi lægen en gang imellem, så skal din firbenet ven naturligvis også, og det kan være en rigtig dyr fornøjelse. Hvis du overvejer at få hund, så skal du have økonomien med i baghovedet, for det koster mange penge at have og passe en hund. Den skal til dyrlægen og have vacciner og undersøgelser og det koster altså. Det er vigtigt for din hund, så det er noget, som du absolut skal prioritere, hvis du vælger at få en hund.

Luftes flere gange dagligt

Når du får en hund, så skal du være forberedt på at skulle tidligt op, for at lufte den. Det kan være hårdt at vænne sig til, hvis du ikke er vant til at stå tidligt op, men det skal gøres. På samme måde skal din firbenet ven også luftes flere gange i løbet af dagen og inden i alle går i seng. Hvis du har en have til rådighed, kan det selvfølgelig være en fordel, hvis det er en kort lufter den skal have.

Ting du skal holde øje med

Her er en liste over andre ting, som du skal holde øje med:

  • Flåter og lopper

  • Refleksbånd om vinteren

  • Alger, hvepse og hugormebid

You Might Also Like