Hundeliv

Dyrlægevagt og det rigtige foder har stor betydning for din hunds sundhed

2. maj 2017

Som hundeejer vil du som regel gøre det allerbedste for din hund. Det gælder selvfølgelig også, at du gerne vil give den det helt rigtige foder og sørge for, at den kommer til dyrlægen hurtigst muligt. Det kan derfor være en god ide, at du har styr på, hvor den nærmeste dyrlægevagt er, så din hund hurtigt kan komme til dyrlæge.

Normalt tager du din hund til dyrlæge, når den skal vaccineres, eller du har mistanke om, at den er syg. Det vil altså være i tilfælde, hvor du har mulighed for at vente på, at dyrlægen kan finde tid til at se dig og din hund.

Der kan dog også være eksempler, hvor du ikke har tid til at vente på, at dyrlægen har tid. Det kan for eksempel være, hvis din hund pludselig får det meget dårligt eller kommer til skade. Det kan være, hvis den har spist noget, som den ikke kan tåle, og den derfor må til dyrlæge med det samme. Det kan også være hvis den er blevet kørt ned af en bil og er kommet til skade. Hvis din normale dyrlæge ikke har åbent, kan det være en god ide, at du har kodet nummeret på en dyrlægevagt ind på din telefon. Læs mere om dyrlægevagt her.

Det rigtige foder gør en stor forskel for din hunds helbred

Noget andet der gør, at din hunds helbred og sundhed vil være godt fremover, er, at du køber det helt rigtige foder til den. Det vil gøre, at den bliver ved med at være slank og sund. Det er ikke kun vigtigt for mennesker, men også for hunde. Hunde kan nemlig også få diabetes, hjertekarsygdomme og en række andre sygdomme. Det er derfor en god ide, at du sørger for, at din hund ikke bliver overvægtig.

Derudover er hundefoderet også vigtigt i forhold til at sørge for, at din hund får de vitaminer og mineraler, som den har brug for. Nogle hunderacer har større risiko for at komme til at lide af sygdomme end andre. Derfor er der specielt hundefoder til forskellige typer af hunde. Lavbenede hunde som gravhunde har for eksempel en større risiko for at få problemer med benene. Hundefoder til dem indeholder derfor ofte mere kalk end normalt, da det kan være med til at hjælpe på hundenes knogler, køb hundefoder her og se om det ikke kan gøre en forskel for din hunds velvære.

Motion er vigtigt for alle hunderacer

Udover at kunne nummeret på dyrlægevagten og give din hund det rigtige foder er det også vigtigt, at du sørger for, at din hund får nok motion. Det er nemlig også med til at gøre, at den holder sig sund og rask. Igen fungerer det lige som med mennesker, at det er godt at holde den slanke linje. For hundene er motion og gåture dog også en måde at komme ud og møde andre hunde, lugte der, hvor andre hunde har tisset og lignende. Det er med til at stimulere dem, så de ikke begynder at kede sig, når de er derhjemme.

You Might Also Like