Hundeliv

Gode tips til en god start med din hvalp

9. august 2019

Har du lige fået hvalp, og vil du gerne give den en rigtig god start på livet hjemme hos dig? Det er vigtigt, at dig og din hvalp får en god start på jeres tilværelse sammen. I indlægget her får du tre tips til, hvordan du og din hvalp kommer godt fra start.

Hvordan giver du din hvalp en god start hjemme hos dig?

Lad hvalpen være i din nærhed de første dage

Hvis du gerne vil være sikker på, at hvalpen hurtigt bliver tryg i dit hjem, skal du lade den være i din umiddelbare nærhed de første dage og nætter. Hvalpen kommer fra trygge omgivelser, hvor den har været sammen med både sin mor og søskende. Hjemme hos dig er den et ukendt sted helt alene.

Det kan derfor være en rigtig god ide at lade hvalpen sove ved siden af sengen, eller at du lægger dig på en madras det sted, hvor du gerne vil have, hvalpen fremadrettet skal sove. Det er det mindst stressende for både dig og hvalpen.

Det eneste du IKKE må gøre, er at lade hvalpen være alene om natten. Det resulterer i en hylende hvalp, der stresser både dig og hvalpen.

Giv hvalpen nogle gode oplevelser 

Når hvalpen kommer hjem til dig, er det vigtigt, at du hele tiden giver den små, positive oplevelser. Det kan være korte møder med venlige fremmede mennesker og hunde, en kort tur i naboområdet eller introduktion til stranden, hvor du bare lader den snuse og udforske.

De positive oplevelser som hvalpen får med miljø, mennesker og andre dyr danner grundlaget for dens grundlæggende trivsel som voksen. Lad dig derfor endelig ikke begrænse – men husk, det er en hvalp, så den bliver hurtigt træt og skal have tid til at bearbejde nye indtryk.

You Might Also Like