Sundhed

Kornfrit hundefoder er must have til din hund!

3. juli 2014

Mange mener, at hunde ikke bør indtage kuldhydrater som korn, majs og ris, da hunden stammer fra ulvene, hvis maver ikke man nedbryde disse råvarer. Derimod mener tilhængere af kornfrit hundefoder, at hunde skal fodres med tørfoder, som udelukkende indeholder kød og en smule frugt og grøntsager. Ifølge fagpersoner er denne opfattelse helt forkert. Tamhunde har nemlig gennem flere årtier blevet avlet med henblik på at kunne tilpasse sig menneskers levevis, og har derved over tiden udviklet sin fordøjelse.

I modsætning til ulve, har hunde de enzymer i maven, som kan nedbryde blandt andet korn. Når alt dette er sagt, skal det dog også siges, at kornfrit hundefoder bruges enten til hunde som har allergi eller har risiko for at udvikle det, idet kornfrit hundefoder er allergivenligt. Korn menes nemlig at være den største årsag til, at hunde udvikler foderallergi. Du kan købe kornfrit hundefoder hos Olivers. Der er sikkert andre gode webshops, men Olivers udvalg er helt suverænt godt.

Tegn på din hund får det forkerte foder

Det er vigtigt at holde øje med din hund, for at finde ud af, om den får det forkerte foder. Nedenstående fem punkter er tydelige tegn på, din hund ikke fodres korrekt.

  • Ser pelsen dårlig ud, skæller den, og hvis ja, er skællen fedtet eller tør? Dette kan være et tegn på proteinmangel, eller at den ikke får nok omegafedtsyre
  • Er hunden for tynd? Hvis man tydeligt kan se og mærke hundens knogler, får den for lidt eller forkert foder
  • Er hunden for tyk? Hvis man slet ikke kan mærker knogler som rygraden på hunden, er det enten fordi den får foder, som indeholder for meget fedt i forhold til dens aktivitetsniveau, eller fordi den får for meget foder.
  • Bliver hunden træt? Denne kan skyldes, at den indholdet af fedt eller protein i dens foder er forkert.
  • Har hunden normale afføringsvaner? En til tre gange dagligt er det normale. Det svinger fra hund til hund alt efter aktivitetsniveau. Mange fibre i foderet fører til hyppigere afføring.

Hvis du er i tvivl om du giver din hund det rette foder, kan du enten spørge din dyrlæge eller hundefoderforhandleren.

You Might Also Like