Sundhed

Der kan være flere grunde til at holde regelmæssig kontakt med dyrlægen

2. januar 2017

Hvis du har regelmæssig kontakt med din dyrlæge, sikrer du også, at dig og dit kæledyr er glad og tilfreds. Og hvorfor skulle man dog ikke passe på sin bedste firbenede ven? Her får du nogle eksempler på, hvad du kan få klaret hos din dyrlæge, samt gode grunde til at holde kontakten til dyrlægen.

Dit kæledyr har også problemer med Karius og Baktus!

Ligesom mennesker døjer kæledyr også med plak og tandsten. I modsætning til mennesker har kæledyr dog ikke altid lige nemt ved at kommunikere irritation og mistrivsel. Som ejer kan du holde med tegn på dårlig mundhygiejne, som f.eks. kan komme til udtryk ved dårlig ånde og blodige gummer. Derudover er det også en god idé jævnligt at få dyrlægen til at tjekke, om dit kæledyr går rundt med tand- og tandkødsproblemer. Tandhygiejne hos hunde og katte er noget af det sværeste at opretholde, og dårlig mundhygiejne kan i sidste ende medføre spisevanskeligheder og slemme infektioner. Dyrlægen kan dog spotte problemerne i god tid samt give dig gode råd til bedre mundhygiejne, så din hund forbliver glad og rask.

En rask hund er en glad hund

Regelmæssige lægetjek er lige så vigtige for kæledyr som for mennesker. For de fleste er kæledyret en vigtig del af familien. Derfor vil man selvfølgelig sikre sig, at kæledyret er tilfreds og har det godt. En rask hund er en glad hund, så sørg for at få dyrlægen til at tilse den med de passende vaccinationer for at holde sygdomme på afstand. Sidst, men ikke mindst, kan dyrlægen også foretage permanente indgreb såsom neutralisation, hvis det er den bedste løsning for netop din hund.

Lad dyrlægen komme til dig

Er du i nærheden af Silkeborg og har brug for hjælp til din hund så se denne dyrlæge. Har du ikke mulighed for at tage ned til dem, har du mulighed for at bestille tid til et hjemmebesøg. Der kan være flere grunde til at foretrække et hjemmebesøg. Hvis dit kæledyr f.eks. skal aflives, kan det for nogen ejere (og kæledyret selv) være mere rart, at det sker i vante og trygge omgivelser end på klinikken.

På siden vil du også finde en liste med en oversigt over priser på de forskellige behandlinger samt kontaktinformationer, hvis du har yderligere spørgsmål. Er du eksempelvis interesseret i neutralisation (kastrering eller sterilisering) af dit kæledyr, kan du kontakte klinikken og blive klogere på, hvad der er bedst for dit kæledyr.

raskedyr-etgladhundeliv-dk

You Might Also Like