Sundhed

Sådan holder du hundens pels sund

1. august 2019

Har du på det seneste observeret, at din hund har fået en trist og mat pels? Du bliver måske fedtet på hænderne, efter du har kælet med den, eller fælder den bare helt vildt? Det kan tyde på, at din hund har et problem, som du er nødt til at gøre noget ved for at få en hund i balance igen. Vi giver vores tips til, hvordan du kan sikre en flot og skinnende pels på din hund.

Giv din hund det rigtige foder

Hvis din hund skal udvikle en normal og sund hud og pels, er det vigtigt, at foderet indeholder de vitaminer og mineraler, den har brug for. Får den ikke det, opstår der symptomer på fejlernæring, og du vil dermed opleve en hund med mat pels, der fælder meget.

Vores tip er derfor, at du sætter dig godt og grundigt ind i, hvilken type foder netop din hund har brug for. Det er essentielt for din hunds sundhed.

Tjek hvordan huden har det

En anden grund til fedtet og mat pels kan være, hvis hudens talgkirtler producerer mere talg end nødvendigt. Hvis det viser sig at være tilfældet, kan din hunds hud blive ramt af både bakterier og svampe, som trives godt i talg. Det skaber en irritation i huden, som hunden vil reagere på ved at klø sig, som naturligvis gør situationen værre.

Hudbetændelse er som oftest et tegn på, at din hund har en allergisk lidelse. Hvis du sammen med dyrlægen finder ud af, at det er tilfældet, vil du med al sandsynlighed blive anbefalet at starte på en allergidiæt med specialfoder og omega 3 og 5.

Vi håber, at du med vores oplysninger og tips får en hund med flot og skinnende pels, som strutter af sundhed.

You Might Also Like